Pages

Sunday, November 22, 2009

| Magezine Ad Untuk Asadi |

Dipamerkan di diploma show awal bulan 11 yang lepas!!




Teaser 1


Teaser 2


Teaser 3

Sunday, November 15, 2009

| Terima Kasih Segalanya |

Terima kasih sekali lagi kepada kawan-kawan ku yang selama ini aku dah banyak menyusahkan korang dah aku harap kite jumpe lagi di mase yang akan datang.. tidak kira kite dimana, tapi ihope kenangan kita stay ade disimpan dalam hati...

aku sedih bile nak tinggalkjan korang... tetapi waktu menghalang daripada kite terus bersama dan adanya dugaan sebegini mengajar kite segala-galanya... walau apa pon berlaku, tinme kasih kepada sume.. topet, eno, prof,PUT, lupe lak nak letak.. sori lah.. nad, diya, zila, ayu, ima khalis dan sume sahabat-sahabat aku yang lain... termasuklah roomate aku yang sentiase buat aku tersenyum...

pengalaman mengajar aku erti hidup, tampa sahabat ku, siapa lah aku kat uitm perak ini... sikap mereka membuatkan aku berase sedih dan gembira, suka duka yang aku lalui bersama mereka adalah pengalaman yang paling menyeronokkan dalam hidup aku,.. tidak ade kawan yang aku jumpa sblom nih yang same ngan korang..

cacat, gile, bodoh, bangang, bengong, dll malas lak aku nak tulis sume.. tu la perkataan yang aku selalu bagi free kat korang.. aku x mintak bayar pon.. aku harap korang suke ngan hadiah aku tuh.. bukan ape.. aku suke buat korang rase marah dan skit ati.. bhahahahaha bile korang da skit ati mesti korang jadi perangai gile....

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK!!!

Saturday, October 31, 2009

| gelak - sedih |

GEMBIRA- adalah perkara yang paling aku suke, walau pun hati didalam yang sangat hancur, tapi aku x suke menunjuk-nunjuk kesedihan aku, itulah perinsip hidup aku,... walaupun dikutuk, dihina, dituduh, aku tetap terima dengan hati yang gembira, biar lah ape orang kate., itu lah hidup aku,

SEDIH- selalu berjumpa dengan kesedihan... selalu terima itu hanya dugaan aku,... mungkin masyarakat menganggap aku seorang yang jahat, pemarah, pemukul, pembuli... mcm - mcm lagi mereka menuduh aku, sehingga kan difitnah... tapi aku hanya menganggap itu hanya dugaan yang mengajar erti kehidupan,...

SEMPURNA- hidup aku yang sederhana dan tidak pernah dapat ape yang aku mahu, dengan usaha dan dari titik peluhku sahaja lah yang mungkin dapat aku penuhi segala hajat aku, hidup bergantung dengan ibu bapa bukanlah prinsip aku yang sebenar, cukup lah mereka membesarkan aku dengan penuh kasih sayang... aku cukup senang sekarang dengan hidup yang sebegini, x perlu rase megah, x perlu rasa untuk meninggi diri...

PASANGAN- pasangan?? emm.. ade dulu... tapi aku rase aku terlalu mengongkong, aku x adil dan bialah die pegi meninggalkan aku, itu lah keputusan yang terpaksa aku buat, kini aku hanya ade ibu bapa adik beradik dan kawan2 aku sahaja, mungkin mereka sudah cukup buat aku skang, aku xnak menyakitkan hati orang lain lagi, aku xnak menjadi musuh orang lagi... cara hidup aku lebih senang dan sempurna kalau aku menyendiri sebegini.......biar lah orang kate ape... yang penting pengalaman lepas adalah pengalaman terakhir aku dan aku xkan ulangi lagi dan xkan ade pengganti lagi... cukup la kali terakhir aku berjumpa dengannya...

Friday, October 30, 2009

| kehilangan satu lagi cahaya |

27 oktober, tepat pukul 12 tengah malam, aku kehilangan seorang cahaya yang pling aku sayang... segala kenangan bersamanya dari aku kecil, sehingga aku besar dan sedang mengejar cite2 ku... dalam usaha untuk menunaikan janjinya kian hilang dalam diriku.... aku sedih, aku kelu tidak berkata, aku bingung... aku x tau apa yang aku harus mulakan demi meneruskan hidup tampa bibingan dan pesanan dari nya...

dia lah mengajar aku erti menghormati sesama manusia, dia mengajarku erti berterima kasih, dia mengajarku erti kasih sayang terhadap adik beradik, dia mengajarku erti bersyukur, die mengajarku erti pengorbanan, die mengajarku segala galanya demi kebaikan aku sebagai manusia yang menumpang di muka bumi ALLAH ini,

katanya 'epi!! blaja rajin2, nnti nenek da tua da x larat, bleh la epi jaga....' pesanan nya yang paling menyentuh hati aku pada setiap detik dan pada setiap masa... aku rasa bersalah, aku rasa hina, aku rasa sedih, perasaan yang susah nak digambarkan dengan tulisan menyelubungi diri aku, aku telah menghampakan perasaan dia, aku tiada bersama dia semasa die sedang sakit, aku hanya mampu melihat jasadnya yang sudah tidak bernyawa lagi... aku meratapi pemergiannya dengan penuh rase kesedihan...

kini aku teruskan hilang satu cahaya, hanya pesanannya yang tetap bersama dan menjadi harapan ku pada satu hari kelak,demi harapan yang diberikan kepada aku...

Al- Fatihah.....

Wednesday, October 14, 2009

| Gotong Royong Perdana |

Hari nih... pekh!!! bukak pintu je.... darah aku macam beku je... sejuk gile!! ... macam mane nak mandi... ??? aku ngah menung.. cammane nak wat nih... jap agi kalau aku mandi kang kene penyakit reput tulang lak.. bhahha... tengok jam dah kul 7:15 dah nih... nak bangun skit nye malas.... Tibe-tibe!!!! jeng..jeng..jeng.. aku nampak okok kat sebelah aku... aku sedut sebatang dulu... dengan harapan dapat motivasikan diri untuk pegi mandi jap agi...
Sedut punye sedut... baru je nak bangun... kepale aku penin mcm orang minum todi.. haish.. makin berat lak badan aku nih... tengok jam... dah kul 7:35.. arhhh.. dah la belakon.. aku pegi mandi.... maka abis lah cite pade sesi pagi... sekian..
(gambar hiasan) : selamatkan uitm
TIT!!!(enjin kete aku kasi idupkan) kalau korang tengok kat gambar atas nih... agak2 ape aku nak cite sebenarnye... ??? sblom korang bagitau tuh, korang tengok tajuk die pulak... mesti korang penin kan?? ahaha memang aku nak kasi korang penin pon.. xdelah.. gambar tuh memang diletakkan untuk tontonan umum je pon... xde kene mengene ngan ape yang aku nak cite nih pon... hik2.. berbalik pade cite aku tadi... nampak nye enjin kete aku agak panas dah nih... so aku jalan dulu masuk uitm...

(gambar hiasan) student uitm tuh



Perjalanan aku mengambil mase selame 10 minit untuk masuk ke dalam uitm tuh cukup memeritkan.. bhahah pandai2 je.. mane ade,.. xde yang peritnye.. sampaije kat pintu pagar uitm tuh.. macam biase lah.. bagi salam kat pengawal keselamatan tu la.. aku siap kasi advance lagi.. sammpai2 je aku angkat tangan... tapi... siol tol.. die wat x tahu je.. skit punye iklas aku angkat tangan nih... xpe.. bleh cover lagi.. orang lain x nmpak... aku teruskan perjalanan aku ke parking... ari nih adalah ari yang paling betuah bagi aku sebab aku dapat parking yang paling dekat ngan pejabat aku... xde lah dekat sangat.. ade la dalam 2 km jugak bejalan... tapi tahan la.. daripade kene bejalan lebih 3km tuh..
Keboomm!!! (aku tutup pintu kete aku) tengok kiri kanan.. pastuh lintas... macam tuh lah ari2 aku wat.. kirenye aku nih.. mengutamakan keselamatan la jugak... tampa buang mase... aku dan kawanku fredymarvie memulakan langkah untuk ke pejabat... tetapi.. hajat kami untuk masuk ke pejabat terbantut kerana gotong royong diadakan kat padang... aku ingatkan gotong royong tuh buat kat bilik ke.. best la jugak... berjalan lah aku ke padang... lengoh buku lali kaki aku.. jauh jugak padang tuh...
Masa yang dinantikan... setelah segala kaum datang berkumpul kat padang, akhirnye datang lah T.P kite datang merasmi gotong royong sempena ari kualiti... persekitarannye agak membosankan... pandang kanan ade manusia.. pandang kiri.. tasik kumbahan lak.. haish... agak bosan lah aku kat situ... lepas duduk bangun,.. lepas bangun duduk blik... nak je aku baring kat padang tuh... huh...

(gambar hiasan) jualan secara langsung
1jam setengah dah berlalu... kaki aku pon agak dah keras dah nih... tambahan lagi.. aku dah x rase dah kaki aku nih.. agaknye dah kebas la kot... lepas 2 minit aku leh jalan blik... skit bukan kepalang... akhirnye bile majlis perasmian tuh bermule aku pon rase cam nak cabut dari padang Uitm tuh.. yang penuh dengan segala umat manusie mukebumi yang x reti nak tutup mulut... telinge aku nih dah bengkak dah dengar dieorang nye borak... ade yang borak pasal suami orang la.. borak pasal disiplin student la... macam2.. agaknye die x sedar die wat salah jugak tuh... T.P kat depan berbuih becakap kat depan.. die duk borak kat belakang... nak tegur kang dah bebulu... nak sepak kang takut die sepak aku balik.. so aku biarkan je lah dieorang teruskan agenda diorang... aku wat hal sendiri sudeh...
Mase untuk makan!!! tadi nye kaki aku kebas.. tibe2 laju je bejalan sebab bunyi pasal makan.... aku pon pelik la ngan kaki aku nih.. ehehe.. dah ambik makanan.. aku pandang kiri kanan... agak orang wat muke seposen je sume tuh... aku pon menyelitkan diri untuk balik ke pejabat...
sekian laporan dari saya...

Saturday, September 26, 2009

news asadi logo!!

bile da kenyang perut beralaskan kuih raye 2 ari yang lepas aku dapat idea nak wat design logo asadi baru.. taraaa....ni die.. logo yang digembar gemburkan logo nie siap dengan jayanya pada pukul 3 pagi pada hari raye keempat dilokasi perkarangan bilik aku sendiri.... idea yang aku ade sume aku curahkan sebaik mungkin dalam membuat logo asadi nih... x bleh main2 nnti kene rject ngan tenaga pengajar yang aku sayangi lagi.. aku da penat nak design logo nih... harap2 nih la logo yang paling terbaik untuk aku ... tolonla kawan2 bantu la aku... mekaseh!!

Saturday, September 12, 2009

| specials thanks topethidayat.blogspot.com |


assalamualaikum.....

kat sini aku nak ucap time kasih la ckit kat topet ngan eno kerane sudi menghidupkan aku didalam dunia 2d nih.... 11 sept 2009 adalah tarikh lahir aku didunia 2d nih.... setelah pelbagai halangan yang telah dieorang langgar segala benda yang ade di depan dieorang maka siap la aku dengn sempurnanya.. skali agi aku nak ucap time kaseh!!! yeah!!

Friday, September 11, 2009

Kenyataan keempat

nie la keje terbaru yang aku wat sepanjang aku duk kat uitm nieh!! keje nih mengisahkan tentang kenangan yang lampau dan menunjukkan ciri2 kelasik. aku pon ambik jalan mudah sbb aku x ske jam2 nih...aku pilih keje seorang penoreh getah pade zaman bapak aku muda2 dulu... nie la hasilnya yang x seberape... nak tengok yng lagi hebat.. singgah la di topethidayat.blogspot.com.
maseh!!

Thursday, September 3, 2009

| pengumuman ketiga |

tup tap.... dalam 3ookelip mate aku siapkan bangunan nie.. huh..hampir pengsan jugaklah aku nak pikir ape yang sesuai untuk aku letak kat cnie.. hampir tiga kali eror rander... tibe2 jadi benda nih yang dipanggl asadi cantre.

Monday, August 24, 2009

hAMpIr!!

ha... kawan2 ku skelian.. ni lah masjid final rander aku yang x seberapa nak sempurna nih...disebabkan aku da ketandusan idea yang ade dalam otak aku nih aku ambik keputusan aku nak stop design masjid aku nih sampai sini je... kepala aku nie pon da naik bengkak nak wat masjid nih.. haduih!!

Fam3Ly AkU


HA... ni la badigol2 yang sentiase menceriakan ati aku dikala ati aku tengah tensen..ahaha... dieorng nih memang x reti nak sedih... cme dieorang tau makan .... kalau bab enjoy... keluarga kiteorang yang paling best..ahaha

dari kiri : epi(attomen) , cazrin(airbag) , thakif(jambumen) , aiman(rimauwood) , amar qastlani (bongsour :adik beradik dinasour)

TesT1nG 2

kih2...
lepas berlalunye kat restoren keluarga tu tadi... aku dapat idea la ckit nak tuka kapet tue jadi warne biru pastu nak upgrade macam kapet ala2 masjid negara tuh.. tapi ini yang aku dapat... jadi la pade xde langsung.... ye x..??

mane pintu??
korang mesti tertanya2 mane peginye pintu masjid nih kan??.. sebenarnye aku mmg sengaja x wat pintu ag sebab skang nih tengah re-no-vet ag ahaha...

TesT1nG 1

MULA2 aku da siap tetibe ase gian nak boh arna kat masjid aku nih.. aku ngaku la aku x berape nak pas kalau bab warna2 nih.... mula2 aku rfer masjid kat kg aku tue... aku bantai logik je boh warne... kapet aku boh warne ijau.. sebab mase tue aku memng ingat kat kepale aku ijau je... xde warne lain da yang aku pikir... ini la jadinye...

PeTaPaAn KaLi Ke-2

tup ...tap.... tup... tap... aku dapat idea nak wat masjid idaman aku yang sebenar... setelah mengharungi pelbagai situasi yang boleh mendatangkan mudarat kat aku, aku cuba buat ape yang aku fikir mase aku kecik dulu... nie la keje pertama yang x berape sempurna ag... masjid yang tidak berpintu.. memang aku sengaja x boh pintu tu... nak bgi orang masuk senang... ahaha

Thursday, August 20, 2009

pIcNiC

tanggal 10 ogos 2009 tersembullah satu warisan yang dinamakan warisan 3ds..
setelah mengambil langkah untuk masuk dan disusuli dengan menghulurkan sedikit buah tangan yang di beri ptptn... lalu muncullah seseorang yang memberi cahaya yang terang lalu ku menyambut dengan hati yang penuh rasa hiba dan gumbira... lalu diberikan ia satu teknik yang tidak pernah kupelajari sepanjang hidup di bumi yang nyata ini.. lalu ku terima dengan penuh berhati -hati... fhuh!! letih.. mengambil sedikit ilmu ibarat menyelam di dalam lautan yang penuh bidadari.. kejap lupa kejap ingat... aku terleka seketika dan terus berjuang untuk mendapatkannya...

tanggal 15 ogos sempurnalah ilmu tingkat satu yang membawa aku kearah kemenangan...
dan meraikan dengan penuh rasa hiba.. huk3

p/s : sumpah x paham!!

Tuesday, August 4, 2009

Di Sebalik Dunia Kehilangan MICHAEL JACKSON



MICHAEL JOSEPH JACKSON 
[August 29, 1958 – June 25, 2009]

Pada june 25 2009 kita dikejutkan dengan kehilangan artis popular yang banyak membantu orang yang tertindas
Semoga dengan cara beliau membantu masyarakat dapat kita ambil menjadikan contoh untuk kita sama2 membantu orang yang memerlukan...