Pages

Saturday, February 27, 2010

| Niyang Rapik |

     Assalamualaikum....Ari ni aku ingat nak cite skit la pengalaman semalam kat kawan2 ku sekelian... semalam tepat kul 3ptg otak aku tibe2 jem kejap... akibat terkena penyakit bosan yang amat sangat, aku pon x tau pasai ape aku jadi cenggitu.. munkin ade sesuatu yang akan berlaku nih.... ahahahaha.. rupa2 nya mmg betul sangkaan aku... tibe2 member aku mengajak aku ke karoke sebab die pon kene penyakit bosan gak ngan aku.. ahah.. ape berlaku selepas itu?? .. ops.. aku nak tanye korang skit... member aku ajak karoke... tajuk post nih  niyang rapik... sebelom korang cakap aku gile, baik aku bagi tau dulu la... niyang rapik adalah main bagi post kali nih... karoke adalah watak sampingan dalam cite nih.. ahahaha asal boleh...

      bile sume ahli jemaah umah aku luluskan permohonan aku untuk keluar ke ipoh... masing2 cucuh sebatang rokok dulu untuk sign agreement nh.. huh.. bukan senang kiteorang nak kuar... macam2 proses kene wat... dah abih sebatang rokok... sorang gerak masuk blik air... empat orang lagi cucuh lagi sebatang rokok.... bile dah abih rokok tu xdi... sorang pulak masuk blik air... tibe2 sorang dari kami ilang... rupe2 duk memerut kat dalam tandas... fuhh... akhirnya setelah beberape batang rokok abis dan beberape bungkus maggie kiteorang bahan,... maka tiba lah mase yang dinanti2 kan... kiteorang gerak ke ipoh pada pukul 5 .30 petang... begitu lah keadaan bile nak ajak kawan2 aku kuar... bukan dieorang yang lambat... aku sebenarnye yang lambat.. biase lah... nak makeup lagi.. ingat senang.. ?? 

sesudah sampai aje kat ipoh .. kiteorang ingat nak pegi karoke.. tibe2 member kiteorang yang lagi sorang nih suh ambik die kat gopeng lak... aduih... memang malas nak pegi gopeng... akhirnya kiteorang dside sume pg jj senang.. x yah nak sakitkan kepale...

abis...


   bile dah kumpul sume kat jj kiteorang pegi makan... dalam suasana yang x berape nak sunyi sepi tuh kiteorang dside lak nak tengok wayang.. pulak.. xdi nak karoke.. nih nak tengok wayang lak.. tapi xpelah.. wayang pon boleh bende aku ske lak x kisah lah mane2 lah... tajuk cite nih  ialah NIYANG RAPIK..
Bermulalah Cerite
masuk je dalam wayang tuh aku mule terpikir macam2... takut jugak.. tengok cite antu kot.. salah tengah tengok2 tibe antu tuh kuar dari screen tuh cammane??? bukan ke naye aku??  xpe2 .. kite layan dulu cite nih... cerita nih mule2 die macam biase lah... setiap cite antu melayu memang suke dengan adegan nih... memang x penah mis pakai cara yang same.. sib baik aku x muak lagi...  pastuh mula lah dengan saund iffect yang boleh membuatkan orng pengsan dalam wayang tuh... memang seram bile dengar... sib baik aku x melompat kat atas member aku... 

bagi aku lah.. cite nih xde lah seram sangat kalau die x letak sound iffect yang lebih2... sebabkan sound iffect tuh menyebabkan cite nih nmpak seram gile... sebab tuh aku suke tengok cite antu sambil tutup telinga... ehh.. jangan salah anggap... aku bukan seorang yang penakot ke ape... aku cume nak tau jalan cerita nih best ke x... cara penyampaian die macam mane... biase lah.. otak budak2 grafik macam tuh lah.. ehehehe... 

    bagi aku la kan.. cite nih jalan cerita die aku kasi 4/5 lah.. memang baik... aku suke jalan cerita die... cume.. bile kite tengok cerita melayu die agak lambat skit.. bukan ape... idea x berape nak cukup sebenarnye... tu lah.. aku just nak bagi tau..  cerita nih sedikit lambat dan bnyak sangat tunjuk antu... munkin lah ahmad idham kite nih nak membuat kelainan dan menceritakan di dalam ceritanya perkara yang realiti yang betul2 ade kat dalam dunia nih..

sam yang klaka
     Ha nih.. aku nak kasi tau korang nih... si sam nih kalau xde memang x lengkap cite nih... die lah salahsatu watak yang merawat imosi takut kite tuh kat dalam cite nih... hampir senak peruk aku dibuatnye.. die nih mmg pandai guna watak die dari cerite die dulu.. sampai cerita sekarang... memang aku suke bile die ade dalam cerite..kalau muke nih ade... kompom klaka.. kalau sedih macam mane skali pon.. kompom klaka... ahahaha 

Sekian Terima Kasih...

p/s : Klau korang nak tau cite nih lebih lanjut... pegi bli tiket wayang masuk wayang diam2.. ok.

Tuesday, February 9, 2010

| Melentur Buloh |


Hai..


Kenape melentur buloh ek aku kasi tajuk untuk post kali nih??... yang sebenarnye aku sorang je tau kenape aku letak tajuk mcm tuh...


Post kali nih dibuat sebab aku dah bosan mengadap keje yang besepah nih,... dari pade aku buat keje yang xde paedah untuk aku tuh.. bek aku menulis kat dalam blog aku nih.. jalan la jugak blog aku nih.. ade jugak baiknye... kan2?


Kurang 15 minit yang lepas.. bosan punye pasal.. aku bukak la blog kawan2 aku nih... banyak cerite2 yang aku dah lame x bace.. maklumlah.. bukan senang nak bukak komputer nih... kalau bukak je.. kene bukak email.. kat dalam ade banyak keje nak buat.. tensen oi....berbalik pade blog2 tadi... ade cite sedih... ade cite kelaka.. sume ade.. bagus jugak kawan2 aku nih... kalau aku sedih je.. aku bukak blog klaka.. kalau aku rase tensen ke ape ke.. bukak la blog2 yang boleh menghilangkan tensen aku..


Tapi ade la satu blog tuh aku bukak.. tibe2 ati rase sedih tahap gaban gak r.. tengok kawan2 aku hepy je kat sane... panjat gunung sini.. panjat gunung sane... huh.. best gile agaknye dieorang... walaumacam mane skali pon... aku tumpang gembire gak la... time kasih post gambar2 korang.. sememangnye muke korang masing2 dah nampak tue... bhahahah


rancangan epi ke 31. untuk rancangan aku kali nih, aku berajat nak pegi S.A nak melawat kawan2 aku kat sane.. tapi tu la.. asal nak pegi je ade je hal yang x setel lagi.. bengang jugak kadang2.. insyaalah la kot.. aku pegi lepas raye cine.... aku rase lepas raye cine. kawan2 aku bnyak skit duit nak belanje aku... kalau aku pagi sblom mcm rugi lak duit aku.. bhahha kompom2 dieorang kikis duit aku.. hik2.. xde lah.. hanye gurauan semata2....

| Setelah Sekian Lama |


Assalamualaikum....

Kehadapan kawan2 ku sekelian... kepada kawan2 ku yang jauh nun disane... rindu lak kat korang nih... xpelah.. len hari kite leh jumpe.. silap ari kite leh gaduh2.. hmm.. agak2 dah berape kurun aku dah x menulis dalam blog aku nih ek?? ade lam sbulan gak la kan.. haish... nak menulis kat sini memang susah... x tau la kenape ngan aku skang,... bukan setakat menulis.. nak makan nasik pon dah malas dah... sib baik aku rajin mandi.. kalau x, dah belalat dah aku nih.. korang jangan risau.. walaupon malas menguasai diri aku.. aku tetap menten wangi cam dulu (xde la wangi cam bapok)

Sepanjang aku bersendirian kat perak nih, mcm2 dah berlaku kat dalam UiTM seri iskaandar nih... sampaikan ade pengalaman aku tengok budak wat larian bogel kat uitm perak nih.. ish2.. teruk betul dunie skang kan.. bhahaha, (jangan pecaye dah la),

Pengalaman 1 kat uitm perak yang paling aku x leh lupe... budak2 uitm panggil aku '' en tuan'' mule aku dengar aku rase loye2 nak muntah jugak lah.. makin lame orang kate alah bise tegal biase.. x gitu.. eh ye ke?? entah lah.. mungkin le kot.. aku men eja je tuh.. kalau ade silap post kat komen... ahahah siyus weh.. aku x tipu.. itu xpe lagi... ade pulak sorang awek cun nih datang ke pejabat aku.. untuk berurusan dengan aku lah katenye pasal tunas mekar nih... ok.. x pelah kalau mcm tuh... lime blas minit lepas tuh die datang... masuk bilik aku tanpe dijemput.. (sib baik die cun) mase tuh keadaan bilik malap2 sebab kat luar agak mendung skit.. orang kate, kalau keadaan mcm tuh di panggil suasana romantik.. x tau lah orang kate kan.. aku memang suke ikut ape yang orang kate... berbalik kepade cite tuh tadi... pastuh die duduk kat kusi depan meja aku (aku x jemput pon duduk) lepas tuh kami berbual lah pot pet pot pet... ade skit ~!#$$ yang best nye aku borak ngan die nih adalah.. die panggil aku ''abang'' kalau korang x rase bangge ke kene panggil abang... ??? huh memang nak menangis aku mase borak ngan die nih.. skit2 ''abg.. bleh tanye x'' itu lah ayat die gunakan dalam perbualan kami setiap 3minit... mase tuh.. huh.. mule la aku mulekan lakonan aku nih... becakap stail kompiden2 skit r.. kadang2 ade tersasul gak.. sib baik leh cover... xde la malu sengsorang.. hampir sume soklan die sume aku leh jawab... sameade menipu atau pon x tuh lain cite.. asal leh jawab sudeh.. bhahahah.. betul kan?? korang ingat x mase skolah dulu time blaja matematik.. ape cikgu cakap kalau kite x dapat jawab...??? ingat kan?? die cakap.. kalau x tau sekali pon.. jawab je... asal ade kire2 ckit pon dapat markah nye.. bhahaha same lah keadaan mase dak pempuan nih tanye soklan kat aku.. sental asal boleh...
Sebenarnye aku nak cite lagi.. tapi memandangkan ade sebungkus kerje yang barukuran 50 cm tinggi surat tu baru je menjelma kat atas meja aku nih.. aku terpakse memberhentikan segala jari jemariku untuk terus menekan keyboard nih... dan memotivasikan diri untuk terus wat keje lepas nih.. jom.. blah dulu.. adios.. bukan adidas.. bhahaha...