Pages

Sunday, March 29, 2015

Awal Ashaari kemalangan (Gambar Terbaru)?

Sumber the rakyat post

Kecoh mendengar berita mengatakan awal ashaari dan sahabatnya terbabit didalam kemalangan berhampiran kawasan rehat ayer keroh, 

Semoga dalam awal dan sahabat didalam keadaan selamat hendaknya, 

Kepada sesiapa yang boleh update gambar terbaru beliau boleh la update bg link, 

Thursday, March 19, 2015

Kisah beli kasut futsal dengan harga iri hati



#throwback semalam punya cerita, member ajak main futsal... Sekali kasut takdek!.

Maklumlah... Main pun 18 tahun sekali... Yang ada pun kasut zaman jahiliah dulu, tapak tu keras kalau pijak orang pun boleh mati... .

Bila terpikir nak beli baru, rasa mcm x berbaloi pulak beli mahal2, tapi main 3 kali seumur hidup..

Nak dipendekkan cerita. Jumpa makhluk Allah nih yang jual kasut futsal murah2, @zedfutsalshop terima kasih kepada beliau... Telipon mintak beli... Terus anta satu kotak suruh pilih... Pehh memang terbaik!!

Terima kasih kepada beliau yang menghantar semalam.

Tetapi!
Kenapa lepas aku beli baru keluar ofer dengan harga yang boleh mengundang sikap iri hati?!

Huh, 






Yang iri hati
Epihaha


#futsalmalaysia #futsal #kasutmurah #shahalam

Saturday, March 14, 2015

Pengalaman seorang perokok berhenti dengan cepat dan mudah!


Assalamualaikum,

Selamat berhujung minggu kepada sahabat2 yang bekerja... 

Salam dari penulis yang sedang bercuti sakan... Puwahaha... Seronok pulak bercuti, hilang semua masalah kejap je lah.. 

Cerita yg aku nak cerita nih pasal pagi tadi, tengah aku duk tegolek atas katil tuh... Teringin pulak nak baring sambil tengok tv. 

Yang aku peliknya, napelah cerita rokok pepagi buat nih... Macam salah slot je.. Perokok mana tengok tv pepagi... Hehehe

Alang2 da buka, aku layankan lah... Banyaklah benda dia cerita tentang fact merokok nih, tapi itu semua aku tamau tau, haha, 

Apa yang menarik perhatian aku adalah dia siap bg tips untuk berhenti merokok, bg aku rugi kalau para perokok x ambil kesempatan untuk dengar... Antaranya adalah: 

1. Letak tarik yang anda rasa anda mahu berhenti
2. Seharusnya anda kaji apa perubahan yang anda dapat jika berhenti
3. Juga anda nekad dan faham kenapa anda nak berhenti
4. Elak alkohol (minuman)
5. Menjauhkan diri dari pada rakan2, ahli keluarga yang merokok
6. Cari group support
7. Tukar jenama rokok yang anda tidak suka

7 point kat atas nih merupakan kajian yang dibuat oleh pakar kesihatan barat, melalui rancangan Healty body healty mind, mungkin kurang sesuai dengan masyarakat kita terutama orang islam, 

Tetapi jangan risau, ada jalan dia yang lebih sesuai dan mungkin lebih powerfull sebab perokok sendiri melalui pengalaman berhenti merokok yang lebih islamik mungkin, hehe.

Jadi, saranan aku adalah, buka balik recent post aku berkenaan macam mana aku berhenti merokok dengan mudah melalui pengalaman aku sendiri : 

http://www.epihaha.com/2014/09/jom-berhenti-merokok-ikut-cara-aku.html