Pages

Wednesday, October 1, 2014

Muka Stress Gara-Gara Ron 95 & Diesel Naik 20sen

Gambar%20Hiasan%2C%20Sumber%20Google

Gambar Hiasan, Sumber Google


Assalamualaikum,


Alhamdulillah... Hari ini adalah hari yang indah dan istimewa buat aku, tengah seronok duk look around pakai wechat tadi tiba2 ternampak satu berita yang kurang menyenangkan... 


Puhh!... Terus tutup wechat bila dengar minyak nak naik RM 20sen dan nak kasi best lagi naik pulak berkuatkuasa pada 12 malam nih... Aduhai.. Kenapa la kerajaan x kasi chance extra sehari ke.. Boleh beli tong besar sikit nak simpan minyak...


Dan lagi pelik bila pegi stesen minyak tiba2 jadi macam ade buat pertunjukan pulak... Ramainya bukan kepalang.. Sudah la ramai.. Yang mengisi minyak pon muka stress je... Aku nak dekat pon takut... Tapi nih la hakikatnya... Dah menjadi tradisi orang malaysia.. Umum minyak naik.. Malam kompem penuh kat stesen minyak.. Macam lepas nih keta x pakai minyak dibuatnye.. tapi kebanyakan orang duk isi ron 97... Acane tu...


Seronok duk mengata orang, aku pon lebih kurang jugak... Ambik jugak kesempatan tuang minyak kat moto tersayang... Hehe.. Teringin pulak nak isi minyak bila diorang nih isi.


Sekian saja.. Selamat mengisi minyak kepada semua... 


P/s: simpan sikit kat orang minyak oii... 

2 comments:

  1. malas nak fikir dah....yg penting kita cari je la duit....kita dok bising2 pun depa buat dekkkk jerrr..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saba je lah....hidup sebagai rakyat.. Gini lah...mhaha

      Delete